Hasiči odstránovali z ciest v Prešovskom kraji 352 stromov

28.01.2008 Prešov

Prešov 28. januára (TASR) - Hasiči odstránili z ciest a ďalších priestorov v Prešovského kraja počas noci 352 stromov, z nich viac ako tretinu v okrese Poprad.
Medzi spadnutými stromami uviazlo osem osobných motorových vozidiel. Ich posádky môžu hovoriť o šťastí, všetci vyviazli bez zranení.
Najdramatickejšia situácia bola v Poprade a okolí. Tamojším hasičom pomáhali kolegovia z Kežmarku a Levoče. Silný nárazový vietor sprevádzalo sneženie, čo spôsobovalo problémy vodičom nielen v zalesnených oblastiach, ale aj na otvorených úsekoch ciest. Napríklad medzi Hôrkou a Hozelcom v okrese Poprad vietor sfukoval autá z cesty do priekopy.
Dnes ráno po šiestej hodine bola pod Tatrami neprejazdná cesta medzi Svitom a Batizovcami, kde sú ešte popadané stromy. Ostatné cesty v okrese Poprad sú už prejazdné. Tamojší hasiči odstránili z ciest a ďalších priestorov 136 stromov.
Podľa informácií z dispečingu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove silný nárazový vietor so snežením robil problémy na cestách aj v ďalších okresoch severovýchodného Slovenska.
 

Vyberte región